Panel logowania

Wyroby wędliniarskie

PDFDrukujEmail

Przepisy na kiełbasy

Duży wybór przepisów na wędliny świeże, półtrwałe i trwałe.
  • Najbardziej reprezentatywny wybór kiełbas parzonych, gotowanych, surowych czy wędzonych, zarówno tych typowo polskich, jak i zagranicznych.
  • Przejrzysta lista potrzebnych składników oraz dokładny opis sposobu przyrządzania krok po kroku kiełbas cienkich (frankfurterki, kabanosy, parówki wiedeńskie, salami przekąskowe), kiełbas średnich (bratwurst, kiełbasa głogowska, kiełbasa wiejska) czy kiełbas grubych (kiełbasa krakowska, kiełbasa podwawelska, kiełbasa toruńska, metka czy kaszanka).
  • Możliwość dodawania własnych komentarzy, oceny stopnia trudności wyrobu kiełbasy oraz jej smaku.

Przepisy na wędzonki

Duży wybór przepisów na wędliny półtrwałe i trwałe.
  • Przepisy na wszystkie najbardziej popularne odmiany wędzonek, takie jak: szynka, łopatka, polędwica, baleron, słonina i wiele innych.
  • Przyjazny opis wyrabiania wędzonek krok po kroku wraz z przejrzystą listą składników. Ponadto opis i historia poszczególnych wędzonek.
  • Często czytane przepisy na szynkę to: szynka gotowana babuni, szynka surowa wędzona, szynka myśliwska. Co tydzień nowe przepisy!

Wędliny podrobowe

Przepisy na wszystkie najbardziej popularne wędliny podrobowe.
  • Znajdzisz tu przekrój wszystkich wędlin podrobowych takich jak: wątrobianki, pasztetowe, kiszki i salcesony.
  • Przejrzysta lista potrzebnych składników oraz dokładny opis sposobu przyrządzania krok po kroku, wraz z cennymi radami wskazówkami, dzięki którym wędliny muszą się udać.
  • Przykładowe wędliny podrobowe opisane w "Świat Wędlin": salceson biały, salceson czerwony turyński, wątrobianka zwykła i pasztetowa domowa.

Pozostałe wędliny i inne produkty

Tylko najlepsze i sprawdzone przepisy na różne produkty mięsne.
  • Uwielbiany przez rzesze Polaków smalec różnego rodzaju, w tym smalec królewski, smalec babuni, smalec domowy tradycyjny oraz słodkawy smalec delikatesowy.
  • Znajdziesz tu także przepisy na pieczeń (rzymska, wiedeńska) czy galantynę oraz inne przepisy sporządzone przez nas i naszych czytelników.
  • Jeżeli chcesz rozwiać swoje wątpliwości odnośnie danego przepisu, napisz komentarz lub podejmij ten wątek na forum dyskusyjnym. Inni wytwórcy domowych wędlin udzielą przydatnych wskazówek i porad.

Warto pamiętać

Wszystkie ceny zawierają podatek VAT. Możliwy jest odbiór osobisty, jak i wysyłka zamówienia. Koszty przesyłki są zależne od wagi. Do zamówienia o wadze do 5 kg zostanie doliczona kwota w wysokości 14,50 zł, a powyżej 5 kg kwota 19,50 zł (przedpłata; Polska).