Panel logowania

Nowości

imageZestaw trzech książek w super cenie!"Domowa spiżarnia" to zestaw trzech niezwykle bogatych w wiedzę książek. Ich tytuły to: Domowe suszenie żywności + Domowe konserwowanie żywności + Domowy wyrób nabiału. Całość za 59,- PLN!

 

Parzenie i studzenie

PDFDrukujEmail

Kiełbasy suszone i podsuszane wędzone parzone po uwędzeniu parzy się w zależności od rodzaju i grubości kiełbas, przez 25-100 minut. Pod koniec parzenia temperatura kiełbas powinna wynosić 68-70°C. Po upieczeniu lub parzeniu kiełbasy studzi się do temperatury otoczenia ok. 12 godzin powietrzem, w pomieszczeniu suchym, przewiewnym i zaciemnionym. Jego temperatura nie może być wyższa niż 18°C.

Warto pamiętać

Wszystkie ceny zawierają podatek VAT. Możliwy jest odbiór osobisty, jak i wysyłka zamówienia. Koszty przesyłki są zależne od wagi. Do zamówienia o wadze do 5 kg zostanie doliczona kwota w wysokości 14,50 zł, a powyżej 5 kg kwota 19,50 zł (przedpłata; Polska).